Pijn in onderbuik en onderrug

Heb je pijn in onderbuik en onderrug?

Dan kan veel verschillende oorzaken hebben. Het hoeft helemaal niet iets ernstigs te zijn, al is het natuurlijk wel vervelend. In dat artikel kijken we naar enkele oorzaken van pijn in onderbuik en onderrug.

menstruatieMenstruatie en blaasontsteking

Voor, tijdens en na het ongesteld zijn kun je last krijgen van pijn p deze plekken. Sporten helpt soms om deze klachten te verminderen en ook een warme kruik of pijnstillers kunnen soms helpen. Ook kan je bij een blaasontsteking pijn in onderbuik en onderrug krijgen. Hierbij moet je meestal ook erg vaak plassen, wat vervolgens erg pijnlijk is. Wanneer je hier last van hebt, is een bezoek aan de huisarts aan te raden.

PDS en nierstenen

Wanneer je op deze plekken veel pijn hebt en je ook vaak een opgeblazen gevoel hebt, kun je ook een Prikkelbare Darm Sydnroom (PDS) hebben. Hier kan de dokter weinig aan doen; de enige oplossing is om je voedingsgewoonten aan te passen. Als de pijn in je onderbuik en onderrug gepaard gaat met uitstralingen naar de zijkant, pijnlijk plassen en misselijkheid, kun je het beste de huisarts bezoeken. Nierstenen zijn dan namelijk erg goed mogelijk.

Lage rugpijn oefeningen

Ikzelf ben een grote believer in het oefenen van je lage rugspieren. Specifieke oefeningen voor het verlichten van lage rugpijn bestaan; en kunnen een absolute wereld van verschil maken voor heel wat pijnlijders.