Steken linker onderbuik

Bij het plotseling optreden van steken in je onderbuik duidt dat vaak op een infectie van de urinewegen, zoals bijvoorbeeld een blaasontsteking. De stekende pijn kan lijken op steeds terugkerende speldenprikjes maar kan ook zo heftig worden dat normaal functioneren niet meer mogelijk zal zijn. Vrouwen hebben over het algemeen veel vaker last van pijn in de onderbuik dan mannen.

constipationSteken linker onderbuik wordt vaak veroorzaakt door de dikke darm

Pijn in je onderbuik, met name als je hoest of een inspanning levert wijst vaak op een verstopping. De prop ontlasting kan waarschijnlijk niet weg. Steken linker onderbuik kunnen zowel bij vrouwen als bij mannen voorkomen. Bij vrouwen kunnen ook de eileiders en eierstokken de oorzaak zijn van steken linker onderbuik zijn.

Oorzaken

Ieder mens zal in zijn leven wel eens last hebben van steken in de onderbuik. In de rechteronderbuik is de oorzaak vaak toe te schrijven aan de dikke darm of de blinde darm en daarnaast bij vrouwen ook nog de eierstokken. Bij een ontsteking van de blinde darm begint de pijn vaak in de buurt van de navel en zakt dan af naar de rechteronderkant. Pijn de midden onderbuik kan bij vrouwen wijzen op blaasproblemen of bijvoorbeeld menstruatiepijnen.

Steken linker onderbuik oplossen

Ga bij dit soort kwaaltjes, zoals steken linker onderbuik, niet te lang wachten voordat een dokter geraadpleegd wordt. Ondanks dat bij steken in linker onderbuik vaak wijst op bijvoorbeeld een verstopte darm kan het natuurlijk ook wat anders zijn. Drink eerst voldoende water en probeer een laxeer tabletje. Ook een koolhydraatarm dieet kan zeker helpen. Helpt dit niet dan zeker naar de dokter gaan.