Steken rechts onderbuik

Wanneer je last hebt van steken rechts onderbuik hebt, dan kan er van alles aan de hand zijn. Je kunt last hebben van obstipatie, maar je kunt ook gewoon een buikgriep hebben. Iets anders kan het natuurlijk ook zijn, maar het ligt wel een beetje aan de symptomen die er nog meer bij komen kijken. Steken in je buik, duidt er op dat er iets niet goed is in je buik.

toilet onderbuik pijnKijk eens achterom

De steken rechts onderbuik kunnen komen door heel veel oorzaken. Wanneer je naar het toilet bent geweest, kijk je dan weleens achterom? Dat is namelijk wel heel belangrijk. Want het is belangrijk dat je weet hoe je ontlasting eruit ziet.

Heb je ontlasting, met veel slijm, of mogelijk met bloed erbij, dan kan er weleens iets anders aan de hand zijn, dan een onschuldig buikgriepje of obstipatie. Dit kan ook een chronische darmziekte zijn, of mogelijk zelfs darmkanker.

Onderzoek

Om het in de woorden van gezondheidsblogger Inge te zeggen: “heb je last van steken rechts onderbuik, ga dan naar je huisarts en laat deze je onderzoeken”. Het kan ook een onschuldig iets zijn, maar voor de zekerheid kun je je beter even laten onderzoeken en mogelijk ook je ontlasting op kweek laten zetten.