Zwanger pijn in onderbuik

Zwanger met pijn in de onderbuik. Zwanger zijn met pijn in de onderbuik is heel vervelend. Dit kan meerdere oorzaken hebben.

steken onderbuik zwangerInnesteling

In het prille begin van de zwagerschap kan er tijdens de innesteling van het eitje in de baarmoeder een lichte, op kramp lijkende pijn voelbaar zijn in de onderbuik. Dit kan geen kwaad. Soms gaat dit gepaard met licht bloedverlies. Allemaal heel normaal.

Heb je zelf twijfels òf het wel normaal is: zit er dan niet mee. Zelfs met pijn in de onderbuik kan je bij de dokter terecht. Deze zal gezien jouw zwangerschap zeker begrijpen dat je liever op veilig speelt!

Bandenpijn

Ten tweede kan het zijn dat je last hebt van bandenpijn. Dit wordt veroorzaakt door de banden die de baarmoeder op zijn plaats houden. Doordat je zwanger bent wordt de baarmoeder groter en zwaarder, wat de banden doet uitrekken. Ze moeten zich als het ware aan deze nieuwe toestand aanpassen. Zo ben je zwanger met een pijn in de onderbuik, die wat zeurend is. Gebruik een aangenaam zwangerschapskussen om een rustige, ontspannende houding te zoeken om pijn te beheersen in combinatie met pijnstilling.

Blaasontsteking

Vrouwen zijn over het algemeen gevoeliger voor blaasontsteking dan mannen. Tijdens de zwangerschap neemt dat risico toe. Bij een blaasontsteking kan de onderbuik pijnlijk zijn, maar een heuse aanwijzing voor blaasontsteking is pijn bij het plassen. Wees daar alert op als je zwanger bent met pijn in de onderbuik.

Bevalling of miskraam

Verder ontstaat er onder andere buikpijn als de bevalling zich aankondigt. Maar ook bij een miskraam ontstaan er krampen in de onderbuik.